Kan du gjette navnene på disse 12 unike fruktene og grønnsakene fra Colombia?

March 31, 2022 0 Comments

Unik frukt og grønnsaker fra Colombia

Kalle deg selv en erfaren søramerikansk reisende? Her er en rask liten quiz for deg. Les beskrivelsen, og prøv deretter å gjette navnet på frukten eller grønnsaken som er beskrevet. Du kan sjekke svarene dine senere i artikkelen.

Kan du gjette navnene på disse merkelige matvarene?

1. Jeg er lang og gul, men jeg er ikke en banan. Du kan koke meg eller steke meg mens jeg er grønn eller senere når jeg er søt og gul. Kan du gjette hva jeg er? Det er riktig! __________ Nyt meg stekt plantain med ost.

2. Hva er rødt på innsiden og utsiden med pigger over hele utsiden? Selv juicen min er rød. Juicen min brukes i konditorfarger, kroppsmaling og sminke. Vet du hva jeg er? Kan du si __________?

3. Hei, jeg vedder på at du har spist meg mange ganger før. Jeg er veldig hard og brun på utsiden og har vann inni meg. Jeg har hvitt kjøtt og du kan lage “melk” av meg også. Hva er jeg? Enkel en! Jeg er en __________, selvfølgelig. Du finner ofte selgere som selger melken min på glass i Quito, Ecuador. Noen ganger har jeg et sjeldent sett frø som vokser inne i det harde skallet mitt og får det til å spire.

4. Jeg vokser på en vinranke i klaser, men jeg er ikke druer fordi jeg er oransje med bitte små frø inni meg. Bladene mine vokser rundt meg, og du må skrelle dem av før du spiser meg. Hva heter jeg? Kom igjen, gjett… Vi er __________!

5. Hvis du liker grønn paprika bør du like meg også. Du kan stappe meg og bake meg og jeg er deilig. Vet du navnet mitt? Jeg heter __________ Jeg blir ofte fylt og bakt med kjøtt, ris, grønnsaker og krydder – Nam!

6. Appelsinskallet mitt er tykt, men lett å knekke opp. Jeg har en tekstur som “gelé” inni med mange små knasende sorte frø. Vet du hva jeg er? En __________, det er det

7. Dette er vanskeligere å gjette. Hva er en knoll som gulrøtter, men mindre, litt buet og lilla på utsiden. Nei, jeg er ikke søt heller, men du vil like meg tilberedt med melk og ost. Gjettet du __________? Flott!

8. Mitt navn på engelsk er “Dragefrukt” men jeg er mer kjent under et annet navn. Min tykke kremete tekstur inni er fylt med små, ekstremt harde sorte frø. Ikke spis for mange av meg på en gang, ellers gir jeg deg “løs tarm”! Enten jeg jeg er liten eller stor, jeg er en deilig gul eksotisk frukt. Jeg er en __________

9. Navnet mitt betyr “lykkelig eple” og jeg er glatt og kremaktig inni med glatte, harde svarte frø. Jeg kommer i segmenter som gjør meg lettere å spise. Selv om jeg er en merkelig frukt i punk-rocker-stil, vil du bare elske søtheten min. Hva er mitt navn? Jeg er en _________. Nyt min søte, kremete glatthet.

10. Bare forestill deg en gigantisk strengbønne, og du vil ha en nær ide om hvordan jeg ser ut utenfor. Inni har jeg segmenter som hver har et stort svart frø. Fruktkjøttet mitt ser ut som bomull og smaker søtt. Hva er jeg? Vet du? jeg er en __________

11. Jeg bare vedder på at du på et eller annet tidspunkt la under grenene mine på stranden. Dette svaiende treet har meg som frukt. Vi vokser i hauger på opptil 500. For å spise oss må du koke oss i et par timer, deretter skrelle oss. Vi er gode med litt salt eller dyppet i honning. Vi er veldig høye i kolesterol, så du bør ikke spise for mange av oss eller spise oss for ofte. Vet du hva vi er? Det stemmer, vi er __________

12. Du har sannsynligvis aldri sett noen annen frukt som meg. Jeg er hvit, glatt og kremaktig på innsiden og har piggete grønn hud på utsiden. Mitt tykke kjøtt er også veldig søtt. En flott måte å spise meg på er å blande sammen med melk for å lage en fantastisk, smakfull smoothie. Ofte er jeg så stor og tung at du ikke kan bruke hele meg på en gang. Hva er jeg? jeg er en __________

Hvordan klarte du å gjette navnene på disse eksotiske fruktene og grønnsakene?

Sjekk nå svarene dine

1. Det stemmer! “Groblad

2. Kan du si “Achiote“?

3. Enkel en! “Kokosnøtt“, selvfølgelig

4. Kom igjen, gjett… Vi er “Uchuvas“!

5. Jeg heter “Archucha

6. A “Granadilla“, det er hva

7. Gjettet du “Ullucos“? Flott!

8. Jeg er en “Pitaya

9. Jeg er en “Chirimoya

10. Jeg er en “Guama

11. Det stemmer, vi er “Chontaduros”.

12. Jeg er en “Guanabana

Reis i Colombia og Ecuador

Blant gledene og fordelene med utenlandsreiser er muligheten til å prøve ut eksotisk frukt, grønnsaker og annen lokal mat. Når du reiser i Colombia eller Ecuador, kan du prøve disse unike smaksopplevelsene selv. God appetitt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.