Robin Red Breast (Erithacus Rubecula)

February 24, 2022 0 Comments

Robins (Erithacus rubecula) er en standfugl i Storbritannia og kan finnes hele året. De sees oftest i høst- og vintermånedene mens de suser over hagen på jakt etter mat. Du kan ofte høre dem synge fra en fremtredende abbor i et forsøk på å advare andre rødstrupe om ikke å trenge inn på deres territorium. De jager også aktivt andre fugler vekk fra foringsplassene sine under fuglebord og fuglebrett.

Rødstrupen er en liten fugl med en lengde på rundt 14 cm og et vingespenn på rundt 21 cm. De har oransjerød hals, bryst og panne med lysebrun overside og gråhvit underside. Både den mannlige og kvinnelige robin ser identiske ut. Juvenile Robins, derimot, har ingen røde bryster og har i stedet flekkete brune over- og underpartier. Sangen deres svirrer og ropet deres er en kort og skarp tone.

Robins hekker mellom april og juni og kan ha opptil tre klør i løpet av denne tiden. Hunnen robin legger ett egg om dagen til totalt fem eller seks egg. Reiret deres er laget av blader, mose og andre myke materialer og ligger i en hul eller tett vegetasjon som en veletablert eføy. Du kan også sørge for en reirkasse for rødstrupe i hagen din. Heng en reirkasse med åpen front på et skjult sted i tett vegetasjon som en eføy eller andre klatrere.

Robins hovedkost består av ormer, edderkopper og andre insekter og vil spise bær i løpet av høstmånedene. De kan ofte sees følge gartnere rundt mens de snur jord eller graver hull for å se hvilken interessant mat som har blitt avdekket.

Hva kan jeg mate robiner?

Robin er en veldig vanlig fugl og kan lett oppmuntres inn i hagen din. Favorittmaten deres er tørket melorm som kan mates rett eller bløtlegges i litt vann. Dessuten er solsikkehjerter og peanøttgranulat begge faste favoritter, samtidig som de er høye på energi og rike på olje. De er ganske delvise for suet pellets og rosiner, og blir ofte grådig konsumert! Du kan også mate dem med frøblandinger med frøblandinger som er utviklet for rødehaker, som ofte inneholder de fleste av disse ingrediensene som er oppført. Robins vil stort sett beite på bakken, så det er best å bruke et jordfuglbord eller å spre mat etter hekker og vegetasjon.

Det er best å mate rødstrupe hele året. De drar nytte av denne ekstra matforsyningen i de kalde vintermånedene når det er mangel på mat og i hekkesesongen når de har flere munner å mette. De vet også hvor de skal gå for mat når naturressurser er mangelvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.